Samen Scheiden:
Echtscheidingsmedition door advocaten uit Venray.
Uw gezamenlijke echtscheiding: Goedkoper en beter door een advocaat als mediator.

 

Echtscheiding samen regelen; bel 0478 – 52 10 70.

De echtscheidingsadvocaten op ons kantoor te Venray, in de directe omgeving van Horst en Boxmeer, hebben een ruime ervaring op het gebied van echtscheidingsmediation. Dit houdt in het begeleiden en adviseren van echtgenoten om op die manier door onderling samen afspraken te maken tot een echtscheiding te komen.

Wij begeleiden u ook bij het verdelen van het gemeenschappelijke vermogen, het overnemen van een huis het maken van afspraken rond alimentatie (zowel kinderalimentatie als echtscheidingsalimentatie) en zorgen voor het treffen van een reële en vooral ook uitvoerbare omgangsregeling, voor weekenden en vakanties.

De zakelijke afspraken rond de echtscheiding van partijen wordt neergelegd in een echtscheidingsconvenant en de overige afspraken met betrekking tot de kinderen worden neergelegd in een ouderschapsplan. Op deze manier wordt op een juridisch juiste wijze en met specialistische hulp uw echtscheiding afgewikkeld.

Echtscheidingsconvenant:
In een echtscheidingsconvenant is het belangrijk om de zaken goed en duidelijk neer te leggen en ook om te motiveren waarom, welke keuzes gemaakt zijn. Immers is briefwisseling na jaren weggegooid of mails onvindbaar zo kan het zijn dat vele jaren later niet meer kan worden achterhaald of aangetoond waarom meer alimentatie is betaald of waarom de waarde van een huis hoger gezet is bij de overname. In het echtscheidingsconvenant worden zaken vermeld als partneralimentatie, pensioenverdeling, verdeling of overname van de woning, ontslag uit hoofdelijkheid van de hypotheek, verdeling van inboedel (lijsten die aan een convenant worden gehecht), verdeling van vermogen dat op bankrekeningen staat maar ook de verdeling van de bankrekening.

Ouderschapsplan / kinderen en echtscheiding:
Hoe partijen ook tot elkaar staan, of partijen nog goed met elkaar overweg kunnen of minder goed. Een van de belangrijkste zaken is dat de kinderen van partijen zo weinig mogelijk meekrijgen van de perikelen rond de echtscheiding. De strijd tussen partijen dient tussen partijen te blijven en hierin dienen de kinderen niet betrokken te worden. De onzekerheid voor kinderen is al groot genoeg. Immers blijven zij bij een van de ouders wonen (behoudens het gedeeld ouderschap) en een van de ouders gaat het gezin verlaten.
Het is dan ook van belang dat de zaken met betrekking tot de kinderen zo goed mogelijk en zo duidelijk mogelijk geregeld worden. Afspraken omtrent omgang dienen goed en duidelijk te worden gemaakt. Ex-partners en kinderen dienen te weten waar ze aan toe zijn. Zowel door het jaar heen voor wat betreft de weekenden, maar ook met betrekking tot verjaardagen (van de kinderen, de ouders maar ook andere familieleden), kerst, nieuwjaar en de (zomer)vakanties.
Alles goed regelen betekent minder problemen in de toekomst.

Gespecialiseerde website over personen en familierecht:

Zie tevens onze gespecialiseerde website: www.uit-elkaar.nl

Folder echtscheiding/alimentatie/omgang/gezag:

Als u een en ander rustig wilt nalezen dan kan dat door onze folder te downloaden door op onderstaande link te klikken. De echtscheidingsfolder opent dan in een nieuw venster als PDF.

Klik hier om de folder te openen…

Belangenbehartiger / Echtscheidingsadvocaat:

De familierechtspraktijk, waaronder echtscheidingen, gezagssituaties, alimentatiekwesties, ondertoezichtstellingen enz. vallen, voor Venray Boxmeer en Horst aan de maas wordt behartigt door de echtscheidingsadvocaat Mr. Rob Julicher. U kunt met deze advocaat contact opnemen bij vragen over echtscheiding of beëindiging samenwoning dan wel voor vervolgzaken zoals de wijziging van alimentatie, omgang enz..

Een echtscheiding door mediation hoeft niet duur te zijn.

Toevoeging:
In het geval van door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand kunnen wij u al tegen zeer lage standaardbedragen bijstaan. De laagste eigen bijdrage bedraagt € 340,– waarbij eventueel nog een korting gekregen kan worden van € 53,–. Dit geldt per persoon. Wij geven hier in een eerste gesprek graag meer informatie over. Neem daartoe contact met ons op, op telefoonnummer: 0478 – 52 10 70.

Betalend:
Op betalende basis kunnen wij u bijstaan en daarvoor hebben wij modules ontwikkeld. Hiermee kunt u samen scheiden in een mediation setting, onder begeleiding van een mediator en tegen een vast tarief . Zie hiervoor onze gespecialiseerde website: www.uit-elkaar.nl (opent in een nieuw tabblad).

Op het moment dat een van de echtelieden in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, gelden voor de andere echtgenoot aangepaste tarieven.

Ook op betalende basis is dus een echtscheiding via een advocaat mediator aanzienlijk goedkoper dan bij een reguliere mediator die meestal geen toevoegingen aan (kan of wil) vragen.

Voor meer vragen over de kosten of een gratis spreekuurcontact, bel met: 0478 – 52 10 70.

 Vraagpunten:

Vraagpunten bij echtscheidingen en dus ook zaken die bij een echtscheidingsmediation door de mediator dienen te worden opgepakt zijn:

 • Hoe regel ik alles zo goed mogelijk voor de
  kinderen;
 • Hoe is de gezagssituatie van de
  minderjarige kinderen;
 • Bij wie blijven de kinderen wonen als beide partijen
  te Horst aan de Maas wonen?
 • Bij wie blijven de kinderen wonen als een van beide
  partijen verhuisd?
 • Hoe regelen wij alles rond de school?
 • Welke omgangsregeling krijgt de niet verzorgende
  ouder? Hoe wordt het halen en brengen verzorgd als
  een van de ouders uit Horst verhuisd;
 • Wat te doen met de woning bij echtscheiding;
 • Kan ik het huis overnemen? Kan ik de
  hypotheek overnemen?
 • Kan mijn (ex)echtgenoot de woning overnemen
  en wat moet ik dan?
 • Hoe zit het met de overwaarde in de woning?
  Hoe zit het met de hypotheek blijf ik daarvoor
  aansprakelijk?
 • Hoe verloopt de gerechtelijke procedure
  tot echtscheiding of tot verkrijging van
  partneralimentatie of kinderalimentatie;
 • Is het mogelijk voor de duur van de procedure een
  voorlopige voorziening te treffen omtrent de kinderen,
  de alimentatie en bijvoorbeeld het gebruik van de
  woning te Horst? Anders heb ik geen inkomen en geen
  dak boven mijn hoofd.
 • Hoe volgt de vaststelling of wijziging van
  alimentatie ten behoeve van de ex-echtgenote;
 • Hoe volgt de vaststelling of wijziging van
  de bijdrage in de onderhoudskosten (alimentatie) van minderjarigen;
 • De verdeling van gemeenschappelijke goederen
  bij echtscheiding;
 • Hoe de pensioenen te verdelen bij echtscheiding?

Zit u met deze vragen, neem dan contact op met ons kantoor op telefoonnummer: 0478 – 52 10 70.

  Neem contact met ons op:

  Naam:

  Email:

  Onderwerp:

  Bericht: